Нямаме червени линии спрямо други партии, България има нужда

...
  Нямаме червени линии спрямо други партии, България има нужда
Коментари Харесай

Стефан Янев, Български възход: Хората вярват в решенията...

  Нямаме червени линии по отношение на други партии, България има потребност от правителство 

   Нови избори са безнаказаност, обръщение към хората да се оправят сами 

   Работим като вид половината необходим ни газ да пристигна от Африка

 
- Генерал Янев, обикаляте много тези седмици, какви са проблемите, които най-често ви споделят хората?
- Най-различни са, само че хората ги тормози главно инфлацията, по какъв начин ще минем като общество през идващата зима. Цени на ток, газ, топло, главно тези въпроси ги вълнуват. Естествено, тематиката с войната ги плаши най-много поради изяви на самозвани специалисти по медиите, които не съм уверен, че имат подготовка. Грубо казано, прочели са по две публикации и дават отзиви.   
-  Защо един българин би трябвало да гласоподава за „ Български напредък “, а не за друга партия? Или въобще да не гласоподава, което за мен е най-грешният избор?
- Всеки българин би трябвало да гласоподава освен тъй като това е наше и​зконно право. Аз намирам за предумишлено това авансово говорене, че няма да има държавно управление, тъй като е невъзможна коалиция. Как надали не няма смисъл да се гласоподава, а идващите избори чукат на вратата. Това е безпочвено! Моето обръщение е тъкмо това ​- братя и сестри, гласувайте. Колкото до първата част на въпроса, ние предлагаме съответни решения в съвсем всички сфери на публичния живот. Имаме ги за стопанската система и в частност за енергетиката. Трябва да се усили оптимално животът на централите на въглища, а това включва и „ Топлофикация “ ​- София. Въобще, развиване на цялата стопанска система, която е с висока добавена стойност и респективно обезпечава по-високи заплати на хората. Това ще разреши да променим демографската картина. Дай боже, оптимален брой българи да се върнат от чужбина, да отглеждат тук децата си, да намерят реализация в родината.
- Конкретно за газа - една от тематиките на изборите, къде е решението?
- Решението за газа, което ще предложим в идващите 10 дни, е съответно и то ще обезпечи половината ползване на България с помощта на африкански източник. Но дано изчакаме конкретиката за цени и благоприятни условия за транспорт. Технологично е обвързвано с избрани условия, по тази причина желая да изчакам, а не да загатна нещо завоалирано, с цел да блесна предизборно. Аз съм човек на действието и държа на думата си. Обещавам малко, само че го извършвам.
- Приключена ли е тематиката с „ Газпром “, по думите на служебното държавно управление оттова са затръшнали вратата?
- Такива са посланията, не изисквам да съм в центъра на връзката. Вероятно е по този начин. Мисля си, че там ще има един диалог минимум да се избегне опцията за арбитраж и искове по отношение на България поради минали дати, когато избрани количества не са получени непосредствено от „ Газпром “, а посредством медиатори. Дано не платим повторно нещо, за което към този момент сме платили по-скъпо.
- Позицията ви по отношение на военния спор в Украйна, който, за жалост, май навлиза в нова, по-остра фаза?
- Уви, всички признаци сочат, че спорът може да се задълбочи, разшири и стане по-интензивен. Не един път съм подчертавал през цялото време и моите предизвестия се сбъднаха както за икономическата цена, която всички европейци плащаме, по този начин и по отношение на опциите за дипломация. Разбира се, оценката на българите не е еднопосочна. Няколко пъти съм подчертавал, че експанзията на Кремъл, на Путин, на Руската федерация никога не би трябвало да се бърка с съветския народ и просвета. Всичките тези хора, да вземем за пример, които живеят в България, не могат да получават парични преводи, помощи от децата си и така нататък Те не са агресори и като общество би трябвало да вършим ясна разлика сред повода и следствието, за това кой е отговорен.
- По-скоро не като политик, а като военачалник - прогнозата ви по кое време ще свърши тази война?
- Причината да употребявам първоначално думите, които използва и управлението на Руската федерация - че това е специфична интервенция, се удостоверяват от оповестената неотдавна готовност. Като професионален боен ви споделям, че това е най-важният и главен принцип за старта на една война. Нека не плашим хората, че с мобилизацията към този момент не се знае къде и по какъв начин ще свърши войната, че президентът Путин загатна потреблението на нуклеарно оръжие. Ключовата дума е " частична ". Това значи, че към момента оня прозорец за дипломация е полуотворен и точно той е шансът на света, с цел да не стигне съветската войска до границите на някогашния Съюз на съветските социалистически републики. Да не се стигне до директна борба с НАТО, което значи световен спор. Да се търси спокойно решение, само че не тъй като забравяме страданията на украинския народ, тъй като, в последна сметка, в цялата история войните приключват с помирение.  Европа би трябвало да бъде медиаторът. Ако щете, Първата международна война приключва с помирение, Корейската война приключва с помирение, а не с кротичък контракт. Имаме случаи на военни спорове, които са завършвали със заледяване за десетилетия по сходство на правилото за установяване на статутите на Хонконг и Макао. И след 100 години хората във въпросните региони могат да вземат решения към коя страна желаят да принадлежат. Търсенето на непременна военна победа е контрапродуктивно и ще коства загубата на големи запаси и най-много на човешки животи. В последна сметка, цената на всяка война, както я дефинират на един различен език, е „ blood and treasure “ - кръв и благосъстояние. 

- Ако партията ви стане част от Народното събрание, кои са политическите сили, с които би влезнала в коалиция, и с кои не? 

- Партията ще стане част от Народното събрание, както сочат социологиите и както чувствам при срещите си с най-различни хора от всички райони.  Има възторг по отношение на решенията, които им предлагаме. Какво посланичество ще имаме, престои да забележим. Иначе червени линии по отношение на партиите нямаме. В последна сметка, тези политически сили, които влязат в Народното събрание, би трябвало да работят дружно. Но с сложени ясни цели и върху ясни правила. Ако няма опция за постоянна коалиция, наложително е да се направи държавно управление,  което може да бъде наречено програмно или експертно, няма значение какво е прилагателното. Въпросът е да си слагат и решат 4, 5 или 10 предпочитани тематики пред България в границите на този сезон. Нека стъпим на здрава икономическа среда идващото лято, пък тогава да мислим желаеме ли нови избори.  Защото избор незабавно след този е безконтролен и носи обръщение към хората - оправяйте се сами, всички ще сте жертви и ние не може да ви помогнем. Напротив, нашата задача е да предлагаме решения. 
- Оптимист ли сте, че това ще се случи?
- Оптимист съм, че мъдростта на българския народ ще надделее. Ние, хората в политиката, би трябвало да излъчваме положителни послания, че всичко е допустимо, в случай че обществото ни е единно. Да си напомним легендата за ​хан Кубрат и неговите синове, която изучавахме като дребни - снопът пръчки постоянно е по-здрав от една от тях. Поединично можем да бъдем пречупени елементарно, дружно е нашият късмет.

-  Какво ви накара да поведете листата тъкмо в Пловдив, с изключение на, несъмнено, че сте обвързван тясно с района като отечество, учене и работа? 

- Вие сте прав, аз съм израснал в Пловдив, тук е почнала кариерата ми, по тази причина и до през днешния ден се усещам обвързван с неговия дух.

ВИЗИТКА

Бригаден военачалник Стефан Янев е водач на партия „ Български напредък “. Роден на 1 март 1960 година в село Поповица, Пловдивско. Завършва Техникума по електротехника под тепетата. После се дипломира във Висшето военно учебно заведение в Шумен. Завършва Военната академия „ Георги Раковски “ в София, специализира в Съединени американски щати. Кариерата му стартира в Асеновград, минава през всички равнища на МО, по-късно в структурите на НАТО и като боен аташе в Съединени американски щати. Последователно става министър на защитата и вицепремиер в служебния кабинет на проф. Огнян Герджиков, секретар по сигурността и защитата на президента Радев, министър председател на двата служебни кабинета предходната година и министър на защитата в държавното управление на Кирил Петков до 1 март. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР